Maskinpark

Vi har en bred maskinpark med avansert utstyr. Maskinene, kombinert med fagarbeidere et godt nettverk av samarbeidspartnere og underleverandører, gjør at vi kan påta oss oppdrag i alle størrelsesordener innenfor mekaniske tjenester i de fleste materialer.

LASER/STANS
MASKINERING
VANNSKJÆRING
SVEISING
MONTERING
KVALITET
STYRINGSSYSTEM

Maskinparken består av både fleksible stansemaskiner for rask omstilling av mindre serier til fullautomatisk stansemaskin med plateveksler (kan lastes med opptil 3 tonn), med automatisk utplukk av deler og avfallshåndtering som gir stor kapasitet for ubemannet kjøring og er meget konkurransedyktig på store serier.

Vi ha både kombinasjonsmaskiner med laser og stans samt rene stansemaskiner, som muliggjør å skreddersy riktig maskin til riktig oppdrag. Vi har 2 stansemaskiner og 1 kombinasjonsmaskin laser/stans fra Amada (Apelio, Vipros, Arcade, Promecam) som stanser i de fleste materialer, som for eksempel: svartstål, rustfri, syrefast, aluminium, kobber, plast, etc opp til 6 mm tykkelse, men kan laserskjære tykker ved behov.

Vi har er stort knekkesenter med kapasitet for fullformats plater (1500 x 3000 mm) med både styrte og manuelle knekker fra Amada mfl.  Vi er godt utstyrt med både knekkeverktøy og gedigen fagkompetanse til å løse de fleste utfordringene.

Vi har flere freser og dreiebenker i vårt maskineringssenter.

I maskinparken er det både horisontale og vertikale freser fra Mazak med opptil 4 akser og palettveksler med 15 graders indeksering, som tillater jevner serieproduksjon (mulighet å bytte emne mens maskinen kjører).

Den mest avanserte dreiebenken er utstyrt med sub-spindel og stangmater med roterende verktøy (mulighet for å kjøre ubemannet, og dreie fra begge sider og i tillegg frese med roterende verktøy).

3D Vannskjæring

Med vannskjæring legger vi til kapasitet, allsidighet og fleksibilitet til vår virksomhet og dine produkter. Prosessen med å kutte materialer ved å bruke en høytrykksstrøm med vann kan brukes i mange forskjellige produkter og materialer.

For veldig harde materialer tilsettes et slipemiddel til vannstrømmen for å øke skjærkraften. Nesten hvilket som helst materiale kan kuttes ved hjelp av en vannskjærer. Ved å tilby en større materiell variasjon og raskere leveringstid til våre kunder, prøver vi å differensiere deg med Resato 3D Waterjet!

Materialer

Metaller, inkludert rustfritt stål, herdet stål, aluminium, kobber og titan, kan kuttes ved hjelp av skjæremaskiner for vannstråle. Metaller dannes med en krystallinsk struktur som er tett bundet sammen av elektrostatiske krefter. De har ekstremt høye smelte- og kokepunkter. Metaller er ekstremt allsidige og finnes i så forskjellige bruksområder som konstruksjon, verktøy, kokekar, apparater, bolter og bildeler. Metaller er harde materialer som krever betydelig kraft eller temperatur for å kutte, men de kan deformeres av den høye varmen som genereres av noen skjæringsteknikker (som sliping og maskinering). Waterjet-skjæring er en ideell teknikk for å forme metallprodukter uten å skade materialet.

Vannskjærer kan i tillegg også kutte andre materialer som for eksempel; Glass, Kompositter, Keramikk og Stein for å nevne noen.

Bossemaskiner

Vi har flere bossmaskiner/ mutterisettingsmaskiner, både automatiske og manuelle fra Haeger.

Automatsager
Vi har både manuelle og automatisk sager, med automatisk framflytt (mulighet for å kjøre ubemannet).

Avgrading / Tromling

Vi har både vibrasjonsavgadere og plateavgradere.

Laser gravering
Vi har lasergraveringsmaskin som muliggjør permanent merking av produktet for sporbarhet, beskrivelser eller profilering.

Eksenterpresser

Vi flere eksenterpresser på opptil 60 tonn stansekraft, samt diverse manuelt utstyr.

I tillegg har vi et stort manuelt verksted med både freser, dreiebenker, gjengemaskin, planslipere, bormaskiner m.m

Vi har sertifiserte sveisere og jobber i alt fra TIG, MIG og MAG til Rørtråd.
Vi sveiser i både aluminium, svartstål, syrefaststål og Armox (panserstål) til vanlig.

Vi har flere punktsveisere med brett spekter av egenutviklede verktøy.
Vi har eget varmeanlegg til forvarming, anløpning og herding av sveiseemner.

Vi har også portable sveiseavsug, som muliggjøre stor fleksibilitet på ulike type sveisoppdrag.

Vår montasje avdeling er godt utstyrt og har stor fleksibilitet i oppdrag, fra montering av mindre elektronikk komponenter til sammensetting og ferdigstilling av avanserte systemer.

Vi har eget kvalitets rom med flere målmaskiner.

Vi har bla optiske måleavlesere og en Probe målmaskin med muligheter for programmering og rapportgenerering som har repetisjonsnøyaktighet på 4my.

Vi er ISO 9001 sertifisert og er vant til å jobbe med kunder som har strenge dokumentasjons og kvalitetskrav. Vi bruker derfor Pro-M som vårt MPS system for å kunne møte disse kravene. I tillegg bruker vi Robex til produksjonsplanlegging og SolidWorks som CAD system. Dette muliggjør at vi kan mota de fleste formater på 3D modeller og justere de for produksjon om nødvendig før vi legger ut det til våre CNC-styrte maskiner.

MATERIALER
Vi bearbeider de fleste materialer, som for eksempel:
Konstruksjonsstål, Aluminium, Rustfri/ Syrefast stål, Titan, Kobber, Messing, Panserstål, Ulike Plastmaterialer.

TOP